Pasta orzechowa z Lidla, wyprodukowana w Niemczech (
Lidl Stiftung & Co. KG - Niemcy) jest wyjątkowa. Wyjątkowa przez ilość kawałków orzechów w kremie oraz przez słoność.
Lidl Stiftung & Co. KG - Niemcy) jest wyjątkowa. Wyjątkowa przez ilość kawałków orzechów w kremie oraz przez słoność.
Nie wiem dlaczego raz nazywa się masło orzechowe a innym razem pasta orzechowa, bo skład, wygląd i smak jest stale ten sam. Tak wygląda w słoiku. Kawałków orzechów ma bardzoooo dużo. Jak dla mnie zbyt dużo. Ale to pewnie dobrze, bo chyba żadna inna pasta nie ma ich tyle i dla fanów ich dużej ilości będzie to spory plus. Pośród nich kremu wydaje się być niewiele.
Pasta ta wyróżnia się przede wszystkim swoją słonością. Jest naprawdę mocno słona. Dla mnie osobiście zbyt słona, albo raczej brakuje jej choćby małej nutki słodyczy, którą ma np. Felix (choć w składzie także nie ma cukru), albo Vitanella z Biedronki. Do tej pasty moim zdaniem trzeba dodać dżemu ( PB & J :) ). Zdjęcia nie oddają koloru tego masła. Jest oczywiście bardziej miodowego koloru, jak zazwyczaj masła orzechowe.
- Podsumowując:
* Masło z Lidla nie jest drogie. Cena jest przystępna.
* Jest mocno słone
* Brakuje mu choćby małej nutki słodkości. Nie ma jej wcale.
* Orzechów jest bardzo dużo. W żadnym maśle nie spotkałam ich aż tyle. Dla mnie trochę za dużo, proporcjonalnie kremu nieco za mało.
Moja ocena: 5 na 10
Cena: około 10 zl w Lidlu
Czy kupię znowu: Nie
Czy komuś polecę: Nie
---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Wartość energetyczna 2542 kJ / 614,00 kcal na 100g.
Skład: 95% orzeszki ziemne, 1,7% olej z orzeszków ziemnych, olej palmowy, cukier trzcinowy, 1% sól.
Tłuszcz
49,60 g; w tym kwasy tłuszcz. nasycone 6,90 g; Węglowodany
12,50 g; w tym cukry 7,30g; Białko
24,70 g
Może zawierać inne orzechy.
Może zawierać inne orzechy.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz