Francuskie gofry z nadzieniem o smaku brązowego cukru.
Kolejne próbowane przez mnie gofry z nadzieniem, po gofrach belgijskiej firmy Lotus. W opakowaniu znajduje się 8 gofrów. U mnie są to gofry z nadzieniem o smaku brązowego cukru. Zapachu te gofry prawie nie mają. W konsystencji same placki ciasta są lekko twarde, coś jak twardość makaronu al dente, nie są namoknięte nadzieniem. Konsystencja jest dobra i przyjemna przy jedzeniu. Gofry holenderskie są jednak bardziej chrupiące, nieco kruche i trzaskające przy gryzieniu - duże lepsze. Najlepsze. Lepsze od wszystkich francuskich i belgijskich. W końcu te gofry oryginalnie pochodzą chyba właśnie z Holandii.

Smak placków, między którymi znajduje się nadzienie, jest dobry w połączeniu z nadzieniem. Same placki są niesłodkie, więc zbyt wiele smaku nie mają, ale jako połączenie niesłodkiego ciasta z mocno słodkim nadzieniem, są dobre. Dużo lepsze niż ten sam produkt firmy Lotus. Nadzienie jest bardzo, bardzo słodkie. Ma smak brązowego cukru czyli nie ma zbyt wiele smaku oprócz słodyczy :). A więc smak odwzorowany doskonale:). Całość nie jest dla każdego, na pewno zasmakuje tylko niektórym. Mi smakuje z jednej strony średnio, z drugiej strony jestem od tych goferków uzależniona. Zaczynam od jednego, ale prawie zawsze kończę na paczce. Sama nie wiem dlaczego. Są dla mnie zbyt słodkie, ale mają w sobie coś co uzależnia - może ta słodycz jest jakoś przyjemna, ale jak, tego nie umiem opisać.
Podsumowując:
* Lekko twardawe niesłodkie gofry z bardzo słodkim, miękkim nadzieniem. Dobra harmonia obu konsystencji.
* Dobra harmonia niesłodkiego ciastka ze słodyczą nadzienia.
* Bardzo słodkie i kaloryczne - jeden ma około 130 kcal.
* Absolutnie uzależniające. Na jednym się nie kończy!
Moja ocena: 6 na 10
Cena: 4,12 €
Czy kupię znowu: Tak
Czy komuś polecę: Tak
---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Wartość energetyczna 1779 kJ / 425 kcal na 100g.
Skład: Mąka pszenna - cukier - 12% masło cukiernicze (w tym karotenoidy) - 6% szałwia - cukier inwertowany - pasteryzowane całe jaja - syrop glukozowy pszenny - mleko w proszku - sól - proszki do pieczenia: difosforany, węglany sodu - ekstrakt słód jęczmienny - cynamon - drożdże piekarskie - aromat waniliowy.
Tłuszcz (w tym kwasy tłuszczowe nasycone) 15 g (9g);
Węglowodany 66g w tym cukry 40 g;
Białko 5,50 g;
Błonnik 1 g;
Sól 1 g;
Substancje lub produkty powodujące alergie lub reakcje nietolerancji: Jaja, Gluten, Mleko.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz